Moja smaczna kuchnia

Dania obiadowe

Bigos na 20 sposobów

bigos.jpg

Wrześniowy czy październikowy wieczór wolę spędzić z kubkiem ciepłej herbaty w ręku, tabliczką gorzkiej czekolady za pazuchą i dobrą książką, niż gotując. Dlatego jesienią stawiam na potrawy jednogarnkowe, które można odgrzewać i serwować nawet przez kilka dni. Takim daniem jest bigos. Im dłużej gotowany, tym lepszy. Naprawdę :)

Przepis bazowy na bigos, mówiący o tym jak ugotować bigos znajdziesz tutaj

bigos-zkisoznej-kapusty.jpg

1. Bigos z kiszonej kapusty

2. Bigos z czerwonej kapusty

3. Bigos z kapusty pekińskiej

4. Wegański bigos

5. Bigos z cukinii

6. Bigos z ogórków kiszonych

7. Bigos myśliwski

8. Bigos z rybą

9. "Bigos" bez kapusty

10. Bigos po cygańsku

11. Bigos staropolski

12. Bigos w słoikach

13. Bigos na golonce

14. Wegetariański bigos

15. Bigos po meksykańsku 

16. Caponata - włoski bigos

17. Bigos na bogato

18. Bigos na boczku

19. Bigos z tofu

20. Grzybowy bigos

bigos z cukinii.jpg

Którą wersję wybierasz? :)