Moja smaczna kuchnia

Śniadania

Radełko w kuchni nie tylko do faworków...

Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni, soczewicą i suszonymi pomidorami

 

 

Składniki: (dla 2 osób)

  • - 2 jajka
  • - 4 plastry suszonych w słońcu pomidorów Sacla
  • - 1/2 szklanki soczewicy z puszki opłukanej
  • -  kiełbaska peperoni
  • - szczypta suszonego oregano
  • - szczypta przyprawy Specialite suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • - sól i pieprz do smaku
  • - masło do wysmarowania patelni

 

 

Przygotowanie:

- Do miseczki wbijamy dwa jajka, dodajemy oregano, przyprawę Specialite, sól oraz pieprz, całość mieszamy widelcem do uzyskania jednolitej konsystencji.

- Patelnię lekko smarujemy masłem, wlewamy jajka z przyprawami i czekamy, aż omlet się ładnie zetnie. Następnie gotowy przekładamy na deskę. Radełkiem wycinamy paski .

- Na talerzu układamy makaron-omlet, dodajemy pokrojoną w kostkę peperoni, soczewicę i kawałki pomidorów suszonych.

 

 



Visit Moja smaczna kuchnia / Aneta Klimecka's profile on Pinterest. Durszlak.pl